Säsongsdebuten avklarad i Rostock

Helgen i Rostock blev en succé för våra åkare.

Hampus har redan varit ute och åkt i Europa i år och för honom handlade om att få åka många bra lopp mot lagom hårt motstånd. För honom blev det åkning på typisk mellaneuropeisk is. Det betyder att isen konstant är uppkörd och har mellan 15 och 20 körda lopp innan man själv ska köra. Detta är inget vi är särskilt vana vid men Hampus hittade ändå några riktiga höjdpunkter. En av dessa var en målgång på 500 meter då han helt uträknad lyckas köra om motståndaren på utsidan och få fram en tånagel som gjorde att han gick vidare.

För tjejerna var det säsongsdebut mot ett gäng tyskar som kommit klart längre i sin säsong. Det var en hel del ringrostighet men åkningen blev bättre och bättre för varje lopp. Thea satte ett grymt personbästa på 777 meter med 6 sekunder och alla hade väldigt kul. Ska man summera tävlingen får man dock säga att det var stolpe ut.

Thea var på väg att göra en grym omkörning på utsidan på 500m. När hon är nästan om trillar den andra åkaren och drar med sig Thea i fallet.

Joline hade otur med tiderna. Först loppet var 9 hundradelar från personbästa, nästa lopp var hon 4. Första dagen var hon 37 hundradelar från att gå till final på tid och andra dagen var hon 2 från att gå vidare.

Fanny var den av våra åkare som höjde sig mest andra dagen men för hennes del var det också störst otur. Hon gjorde sin livs start på 500 meter och tog täten. När startern sedan skulle lägga ifrån sig pistolen gick ett skott av och det betyder att loppet bryts och ska köras om. I andra starten blev hon trängd och kom istället iväg sist.

Helgens höjdpunkt var dock stafetterna, där alla åkare inom varje klass blandades och fick mötas som fem jämna lag. Det var definitivt en ny erfarenhet med tjugo åkare i full fart samtidigt och nya kompisar att prata med.

För övrigt var detta den 23:e upplagan av Hansa Cup och vinnaren på 500 meter i seniorklassen hade exakt samma tid som Martin när han vann den första upplagan.