Båda vidare på 1000m

Både Jacob och Fabrice tog sig idag igenom första omgången på 1000m genom offensiv åkning. Jacob tog klokt rygg på koreanen Hwang redan i starten. Tidigt i loppet försöker Nya Zealands åkare Biggs klämma sig om på insidan av Jacob men Jacob försvarar sin plats bra i situationen. Biggs fick penalty och Jacob avancemang.

Fabrice kör också enligt raceplan och tar rygg på Jens som drar igång loppet. Förutom de 2 bästa positionerna gick också de 2 bästa 3:e tiderna vidare. Fabrice fick en bra resa bakom Jens på riktigt bra varvtider. Hittade en lucka på sista varvet och gick på omkörning på insidan. Jens svarar genom att stänga in Fabrice och båda faller i denna situationen. Jens får penalty och Fabrice vidare avancemang. 3:e tiden i detta loppet hade förmodligen räckt för vidare avancemang.

I andra omgången (heaten) hittade varken Jacke eller Fabrice riktigt in i loppen. Båda kom på en 6:e plats i sina respektive lopp.