Jacob topp 30 på OS-kval

Idag tog Jacob Jansson sig vidare från de preliminära heaten på 1500m genom aktiv åkning i sitt lopp och en stark finish. I heaten kom Jacke på en 4:e plats, endast 1 placering ifrån semifinal. Detta estimerar vi räcker till en 29:e plats av 90 startande herrar. Genom detta resultat var Jacke förste svensk att ta OS-kval poäng innanför OS-kvotplatsen som är 36 startande på 1500m. Bra jobb, viktiga poäng!

Fabrice gjorde ett bra lopp och en stark inledning med två bra omkörningar. Tyvärr räckte krafterna inte riktigt i slutet av loppet, en 5:e plats i det preliminära heatet.

På 500m hade Fabrice en mycket tuff lottning och start från bana 4. Bra start och upp på position 2 efter 1v blir han omkörd men håller sen sin 3:e position över mållinjen. Säsongsbästa på distansen och ”bästa tid ever” utanför Calgaryisen, tid 42,222. De 2 bästa 3:e tiderna gick vidare och Fabrice hade 3:e bästa tiden, precis utanför kval.

Jacke gick från bana 4:a och hakade ihop i första kurvan med åkaren från bana 3. Han tappade rytm och kom in i åkningen  först efter något varv då han tyvärr fick släpp och föll.