Tillbaka i Dresden

Joline och Mirelle tävlade i Dresden i februari och denna helgen är det dags igen.

Joline kvalade in till silvergruppen och där har det gått bra. 

Första distansen var 777 meter och efter ett nervöst heat som slutade i en andraplats tog vi en taktikgenomgång. Resultatet kom direkt och semifinalen vanns och det betydde final.

Finalen kördes över 1000 meter och motståndet var tre samkörda åkare från Rostock. Joline låg sist i starten men tog sig upp genom fältet och var uppe i ledningen ett par gånger innan hon satte in stöten med tre varv kvar. En av Rostockåkarna orkade hänga på och tog sig om, men en glad andraplats blev det. Tiden på 2:00:514 är pers med massor av sekunder.

Mirelle hade det tuffare i sin bronsgrupp där åkarna var 1-3 år äldre än henne. Hon fick göra debut på 777 meter och försökte hänga på de äldre åkarna. Tyvärr blev det fall i båda de första loppen och en D-final.

I finalen blev det en dålig start och låg länge femma. Efter ett par varv började hon ta in och körde om åkarna en efter en. På sista varvet var hon på väg om tvåan som då föll och drog med sig Mirre. Alla åkarna körde om och det blev en sistaplats med stor mersmak på distansen. 

I morgon kör båda tjejerna 500 och 333 meter. 500 började redan idag med att Joline enkelt vann sitt heat från ytterbanan som syns i bilden.