AVT Bormio

Jacob Jansson, Fabrice Dufberg Suh och Hampus Hende befinner sig på landslagsuppdrag i italienska Bormio med Linda Liljedahl och Daniel Jansson. Tävlingen, Alta Valtellina Trophy, börjar fredag den 21:e oktober och avslutas söndagen den 23:e.

Du kan följa tävlingen live via denna länk. där ni hittar tidsprogram, videostreaming live och resultat.

RESULTAT FREDAG
Jacob tog sig till A-final på 1500m genom stabil och bra åkning både i kvalheaten och i semifinalen. I finalen var startfältet starkt och Jacob slutade på en hedrande 6:e plats. Det är 22 startande A-juniorer i Jacobs klass. Resultat 1500m Jacob.

Fabrice körde stabilt igenom heaten. I semifinalen fick han tufft motstånd med två bra ryssar och en snabb italienare. Fabrice var bra med i loppet på en andra plats med några varv kvar men då var ryssarna lite starkare och körde förbi Fabrice som därmed slutade på en 4:e plats i semin. I B-finalen blev det ett stundtals rörigt lopp där Fabrices slutade på en 3:e plats. I totalen på sin första internationella seniortävling en hedrande 9:e plats.

Hampus körde till sig en 4:e plats i heaten där 3 åkare gick vidare, tid 2.44,350. Nära att gå vidare men det räckte inte hela vägen denna gång. På 500m slog Hampus pers med tiden 45,698

RESULTAT LÖRDAG
Jacob hade ett kaoslopp i kvarten på 500m. Desto bättre gick det i kvalomgångarna på 1000m – stabilt genom både heat och kvartfinal. Finalerna låter sig vänta till söndag morgon.

Fabrice fick vi tyvärr stryka idag. Foten som han lätt stukade till igår gjorde lite ont och han stod över dagens 1000m

Hampus avslutade starkt med att gå vidare från heat till kvartsfinal på 1000m. Nytt pers blev det på distansen 1.32,937. Han kom på en 11:e plats på distansen med 22 startande B-juniorer – en stark säsongsöppning. Det nya personliga rekordet står sig bra på årsbästalistan, en 15:e plats bland 81 herrjuniorer.