Nytt svenskt rekord – Jacob 500m!

Rapport från söndagens tävling: Jacob 500m och Fabrice 1000m (2) VC 6 Dordrecht

Idag var det Jacobs tur att visa rekordform. Han drog till på 500m och satte nytt svenskt rekord på 500m med tiden 42,476. Martin Johansson hade det gamla rekordet 42,572 från oktober 2003 i Calgary. Grattis Jacke!

Jacob slog i sitt heat Christopher Jarden (NZL) men kom aldrig om Jens Almey (BEL) som gick vidare från heatet tillsammans med Abzal Azhgaliyev (KAZ).

Fabrice avancerade fint ur sitt kvalheat på 1000m genom en förstaplats där han slog Rino Vanhooren (BEL), Joshua Cheetham (GBR), Karol Niescier (POL) och Dimitar Georgiev (BUL). Bra lopp av Fabrice med en säker omkörning på utsidan denna gång.

I kval-kvarten blev det ett tight lopp där Fabrice kom in på 5:e platsen i loppet. I totalen på distansen bland 54 herrar kom då Fabrice på en 32:e plats.