Jacob vidare på 500m

…och Fabrice till kvartsfinal på 1500m.

Jacob hade ett tufft preliminärt heat på inledande 500m men tog andra platsen efter första kurvan och kunde sen hålla den hela vägen i mål.
Fabrice tog starten på 500m övertygande och såg stabil ut i början av sitt race. Tyvärr blir han dock omåkt sista varvet av två duktiga åkare som vi tror kan gå långt i tävlingen. Nu blir det rankingraces imorgon för honom.

I heaten på 1500m gjorde Fabrice en strålande insats där han kontrollerade loppet från start och reglerade farten så att tredjetiden skulle räcka för avancemang. Från kvartsfinalen med 32 åkare gick endast 12 åkare vidare (2 i varje heat) till semifinal. Kvartsfinalen avgjordes redan på fredagen och Fabrice kom på 6:e plats i sitt heat. Fabrice var bra med offensivt tidigt i loppet men fick lite oflyt och tappade åkrytm och kom då bak i fälten en lucka som han inte lyckades åka ifatt igen.
Jacob som kom på fjärdeplats i heaten på 1500m kommer att åka rankingraces imorgon förmiddag för att göra upp om sin placering.

På 1000m hade vi verkligen inte flyt. En oförsiktig omkörning på insidan resulterade i en penalty för Fabrice. Ups! För Jacob blev det ett rörigt lopp där han aldrig hittade åkrytmen och han kände sig störd av en jagande italienare bakom sig. Det blir därmed rankingraces för Jacob på distansen.

Isen har varit snabb tidigare i veckan men under kvaldagen var det svårt att hålla iskvaliteten pga många race och deltagare i tävlingen. För er som har koll på hur ett mästerskap i short track brukar gå till så kan vi säga att det är ett modifierat program pga det höga numret anmälda åkare.

Idag, lördag, går Fabrice i rankingrace på 500m och Jacob i rankingrace på 1500m samt i ”mainevent” på 500m som börjar med heat. Tävlingen går att se live via organisationens hemsida.