Herbert – Rostock 10 – 0

IMG_20151122_130244

Summeringen av helgen måste börjas med att nämna Herbert. Han gjorde sin första internationella tävling och han gjorde det genom att vinna alla lopp han ställde upp i. Han vann alla individuella lopp han ställde upp i och stafetten tillsammans med Viktor, Thea och Fanny. Efter att ha legat tvåa de inledande varven i sitt första heat körde han om och såg efter det inte ryggen på någon motståndare på hela helgen. Totalt blev det tio lopp under helgen och seger på 500, 222 och 333m. Redan efter en dags åkning var han hur rutinerad som helst på hur man presenterar åkare inför en A-final.

Viktor, Thea och Joline körde tillsammans i den högdramatiska silverklassen. De började alla lite trevande i sina inledande lopp på 777m och var alla precis utanför den grupp som gick vidare. Efter det visste de hur de skulle åka och tog en trippel i C-finalen. På 333m kom de första finalpoängen för först Joline och sedan Viktor strax bakom.

Helgens mest överraskande åkning kom på söndagens 500m, där Viktor med grymma starter och offensiv åkning slutade tvåa. Med tanke på att han inte var kvalificerad för klassen och fick en plats först efter återbud av andra åkare var det inget vi räknat med. Personbästat putsades med hela 6 sekunder.

Joline och Thea laddade också för något stort men båda föll i sina två första lopp. Den lilla skillnaden var att Thea som haft lite stolpe ut nu blev uppflyttad varje gång medan Joline kom allt längre ned i listan. Joline slutade fint med ett nytt personbästa i D-finalen och Thea blev femma i A-finalen.

Alla tre var så jämna att alla slog alla i inbördes möten under helgen. Efter helgens alla personbästa skiljer exempelvis nu bara 8 hundradelar mellan dem på 333m.

Fanny var vår enda representant i guldklassen och hon körde riktigt bra under första dagen. Det blev personbästa på 1000m med 5 sekunder och efter det blev det även en liten putsning på 333m. Lite ovana vid de trånga heaten med de rutinerade tyskarna gjorde, trots sina personbästan, att hon inte fick ut allt hon kunde. Tyvärr fick tävlingen avslutas efter en dag då hon vaknade upp genomförkyld på söndag morgon.

Mirelle och Vincent var tävlingarnas yngsta deltagare och fick kämpa mot åkare som var upp till fem år äldre. De kämpade hårt och Mirelle tog exempelvis starten före en åkare som var fyra år äldre än henne. Vincent pulveriserade sitt personbästa på 333m från september med 14 sekunder. Vincent körde dessutom så fort att han bröt sin skena under första dagens åkning. Skärvorna från skenan blir tillsammans med den välförtjänta medaljen bra minnen från den internationella debuten.